Leer contouren als een PRO!

Leer contouren als een PRO!

Wat wordt er bedoeld wanneer men in make-up over ‘contouring’ spreekt? Wel, we kunnen het ook het vormen van het gelaat noemen. Concreet werken we met schaduwkleuren en oplichtende kleuren om ons gezicht te gaan vervormen of beter gezegd om onze gelaatsvorm te gaan optimaliseren.

Met contouring kan je je gelaat gaan versmallen, verbreden, verkorten, verlengen en liften. Daarnaast brengt het structuur, vorm en kleur in het gelaat.

Met de juiste kleuren en technieken kan je prachtige resultaten bekomen! We geven jou in dit blogartikel enkele tips & tricks om te contouren als een professional.

Stap 1: Contour

Met je contour- of schaduwkleur kan je je gelaat gaan versmallen, verkorten en liften. Breng je contourkleur aan in een 3-vorm, namelijk:

  • langs het voorhoofd/slapen
  • onder het jukbeen (werkt ook liftend)
  • en op of tegen de kaaklijn.

Afhankelijk van je gelaatsvorm ga je ene plaats harder gaan contouren dan de andere plaats. Denk -> hoe smaller je iets wilt maken hoe meer kleur of hoe donkerder je een contourkleur aanbrengt.

Bijvoorbeeld bij een hartvormig gelaat zal het contourkleur langs het voorhoofd/slapen prominenter aanwezig zijn dan langs de kaaklijn. Bij een peervormig gelaat is dit net omgekeerd en willen we een deeltje van de kaaklijn als het ware gaan wegschaduwen met het contourkleur.
Let op dat je geen harde lijnen aanbrengt in je gelaat, maar met zachte geblende schaduwvlakjes werkt. Met de TEMPTU Air is dit kinderspel geworden! Je krijgt een instant geblend en natuurlijk resultaat.

Stap 2: Bronzer

Nadat je je gezicht definitie hebt gegeven met het contourkleur kan je nog gaan afwerken met een bronzer. Een bronzer is vaak een warme zachte bruine kleur die je gezicht een sunkissed look geeft. Deze extra toets zorgt voor een gezonde glow en frissere look!

Breng de bronzer aan op je wangen en eventueel lichtjes langs je voorhoofd en langs de kin.

Pro tip: Wil je nog net dat ietsje meer? Breng nog een blush aan op je jukbeen. Dit zorgt voor een gezonde glow en een liftend effect!

Stap 1: Highlights

De highlights doen wonderen om je gelaat te liften en geven een jongere uitstraling! Je brengt een highlight aan waar er ‘natuurlijke zonlicht’ zou vallen op je gelaat.

Je brengt dit oplichtend kleurtje aan:

  • bovenop je jukbeen (schuin onder je oog)
  • en eventueel op de brug van je neus,
  • je kin
  • onder je wenkbrauw
  • en op voorhoofd

Je kan dit doen met een effectieve highlighter, deze kleuren geven een mooie gloed en lichte tot hoge glans. Wil je het iets neutraler houden dan kies je een foundationkleur dat minimaal 2 tinten lichter is dan je huidkleur.

Tutorial 'How2Contour'

In deze video tutorial toon ik je hoe je aan de slag kan met de TEMPTU Air voor je foundation en contouring aan te brengen! 

 

 

Ontvang meer make-up tutorials en tips via mail

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

 

Lees meer

Perfect - 24 tinten - Canvas Foundation

Perfect - 24 tinten - Canvas Foundation

Onze Perfect Canvas Airpod Foundation werkt huidverbeterend!

Onze Perfect Canvas Airpod Foundation werkt huidverbeterend!