Wat is airbrush make-up?

Wat is airbrush make-up?

Wat is airbrush make-up?

Met airbrush make-up sprayen we de make-up zo licht als lucht op de huid. Onze make-up wordt omgevormd tot een micro-fijne nevel die versmelt met de huid en er echt natuurlijk uit ziet. Met de airbrush techniek kan je foundation, bronzer, blush, highlighter en oogschaduw aanbrengen maar ook de wenkbrauwen bijkleuren en een mooi kleur op de lippen plaatsen.

Waarom verkiezen wij airbrush boven de gewone handmatige make-up? Wat is er zoveel beter aan? Lees het hieronder.

Pluspunten

  • Zo licht als lucht
  • Geschikt voor de meest gevoelige huid
  • Transferbestendig
  • Waterbestendig
  • Blijft de hele dag feilloos zitten
  • Uiterst hygiënisch
  • Snel en efficiënt

Minpunten

  • Geen écht lipstick effect - alternatief: werk af met een gewone lipstick
  • Kleurcorrectie rond de ogen gaat moeizaam - alternatief: TEMPTU concealer wheel
  • Nieuwe mindset en investering (of is dit een pluspunt 🤔)

Zo licht als lucht

Bij airbrush make-up komen enkel lucht en make-up met de huid in contact, door het sprayen van de make-up zorgt dit voor een licht maar zeer natuurlijk effect. Wat wil je nog meer?

Met een airbrush finish zullen de mensen je complimenten geven op je stralende huid in plaats van op je make-up.

Kies je toch liever voor een full coverage make-up? Doordat je de foundation in lagen opbouwt kan je steeds de dekking creëren die de klant wenst. Van heel natuurlijk naar wat meer gedekt tot een uitgesproken make-up.

Transferbestendig en waterbestendig

Het telkens opnieuw moeten bij-poederen daar hoef je niet meer aan te denken. De make-up blijft zo goed zitten dat ze niet afgeeft op je kledij. Want niks hatelijker dan een rand foundation in de kraag van je kledij.

Zeker een groot voordeel voor bruidsmake-up, minder risico bij het omkleden en het zal nog altijd zorgen voor een even flawless-look na een paar tranen van geluk. Met andere woorden airbrush make-up is beter bestand tegen zweet, tranen, regen dan traditionele make-up.

Hygiëne is een prioriteit

Airbrush make-up heeft een veel hygiënischer concept want enkel de lucht en make-up komen in aanraking met de huid. Dit is geweldig voor mensen met een gevoelige huid of die vatbaar zijn voor ontstekingen in tegenstelling tot traditionele make-up waarbij je borstels, sponzen of vingers moet gebruiken. Zo’n tools kunnen een opslagplaats voor bacteriën zijn.

Een airbrush toestel - zeker de TEMPTU Air - valt makkelijk te reinigen. Dit in tegenstelling tot borstels waar je meerdere van moet voorzien omdat ze nog niet meteen droog zijn na het reinigen.

Sneller & efficiënter te werk

De make-up op zich blendt zichzelf, dit vergt minder tijd om hetzelfde of zelf beter resultaat te leveren.

Doordat je het in lagen opbouwt creëer je de dekking die de klant wenst. Van heel natuurlijk naar wat meer gedekt tot een uitgesproken make-up.

De make-up is niet glanzend of reflecterend, noch saai en plat. Hierbij zorgen we voor een natuurlijke flawless finish die er perfect uitziet op foto’s. Fotografen zullen praktisch geen retouche werk meer hebben omdat de huid er al zo egaal uitziet.

Geen écht lipstick effect 

Doordat airbrush make-up werkt met een spray techniek is het logischerwijze dat sommige dingen ook niet te bekomen zijn met het toestel. Dit gaat dan voornamelijk over de textuur van het product.

Hier denk ik aan een mooie smeuïge lip of weelderige lashes daar heb je nog steeds een goede lipstick en mascara voor nodig. Wat je wel kan doen is een blushkleur als basis op de lippen plaatsen. Dit zorgt voor een mooie tint en zal ook lang houden.

Correcties rond de ogen niet evident

Een donkere kring wegwerken rond het oog, niet altijd evident zeker niet met een airbrush toestel. Waarom? De lucht heeft niet zo’n aangenaam gevoel rond de ogen dus best dat je op voorhand wel corrigeert met een traditionele corrector. Hier kan je dan perfect de combinatie maken van de twee.

Beginners kosten

Wanneer je start met iets nieuw komt er een kostenplaatje bij. Met airbrush dus ook want je moet investeren in het toestel en de producten.

Maar bij een nieuwe investering creëer je ook nieuwe kansen. Je krijgt de kans om jouw skills te verbeteren en hiermee kan je ook een nieuw cliënteel aantrekken.

Er gaat trouwens ook minder product verloren in vergelijking met traditionele make-up in je penselen en op je werkplaatje. Met het Airpod systeem gaat er zelf geen product verloren!

Het airbrush toestel op zich gaat ook jaren mee, als je al de kosten van penselen samentelt zal je ook aan een gelijkaardig soms nog groter bedrag komen.

Dus waarop wacht je nog? 

 

 

Wil je meer leren over airbrush?

Wil je kennis maken met TEMPTU en de starter sets voor jouw zaak of starter sets voor thuis?

Vul onderstaand formulier in en we bezorgen je vrijblijvend alle informatie!

Lees meer

Discover TEMPTU

Discover TEMPTU

Leer contouren als een PRO!

Leer contouren als een PRO!

Onze Perfect Canvas Airpod Foundation werkt huidverbeterend!

Onze Perfect Canvas Airpod Foundation werkt huidverbeterend!